Blog

September – 2017

POMPOENSOEP

Pompoenen zijn volop verkrijgbaar in september. Een heerlijke groente! De buitenkant van de pompoen is hard en binnenin zit een zachte pulp met de zaadjes van de vrucht. Ik gebruik voor de soep alleen de pulp en niet de schil van de pompoen. Mijn voorkeur gaat uit naar de flespompoen. Deze heeft een zoete smaak, waar ook mijn dochter Lieve van houdt!

Nodig voor 1,5 liter soep

1 grote flespompoen

1 grote uit

2 tenen knoflook

2 tl paprikapoeder

1/2 tl komijnzaad

2 groentebouillonblokjes

2 blaadjes laurier

2 stukjes foelie

125 gram spekblokjes

zout en peper

Bereiding

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de schil van de pitten in het midden van de pompoen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in boter en voeg de pompoenstukken toe. Voeg paprikapoeder en komijn toe en bak de pompoen rondom aan. Voeg 1 liter water, 2 bouillonblokjes toe en laat de soep 25 minuten gaar koken. Pureer de soep met blender. Bak de spekblokjes en voeg deze toe aan de soep.

 

 

X
Schrijf je in voor onze nieuwsbief en ontvang de laatste nieuwtjes, de lekkere recepten en tips van Eten van een Lekkere Tafel.

test:0
Geinspireerd geraakt en vrijblijvend contact? Klik hier!