Aankleding

Veel mensen vragen aan mij hoe ik toch aan de ideeën kom om een tafel aan te kleden. Eigenlijk houd ik het heel basic en elke keer ben ik ook weer verrast wat het voor effect heeft op de sfeer. In de loop der jaren heb ik veel mensen ontmoet met ook creatieve ideeën zoals bijvoorbeeld Karlijn van de Wier met handlettering. Als je ziet wat voor leuke uitstraling dat heeft op een menukaart. Dat wil je gewoon zelf leren.

Maar voor mij is het een combinatie met de manier waarop ik kook. Ik houd van koken met pure kwaliteit ingrediënten. Dit laat ik terug komen in de aankleding door vaak te decoreren met bloemen in leuke vaasjes, passend bij het seizoen. Ik zorg altijd voor mooie tafelkleden en bijpassende servetten. Uiteraard mag een leuk uitziend servies niet ontbreken. Ik ben altijd op zoek naar serviezen met een uitstraling, een bepaalde beleving moet het servies wel hebben. Ik ben dol op brocante serviezen en sinds kort werk ik ook met Zuid Afrikaans porselein. Als uitgangspunt voor de sfeer houd ik mij vast aan een ongedwongen, kleurrijke en landelijke uitstraling.

Van eten koken en bereiden word ik al heel blij maar met de juiste aankleding erbij kan mijn dag niet meer stuk. Nou ja, de gasten moeten het natuurlijk ook mooi en lekker vinden!

X
Schrijf je in voor onze nieuwsbief en ontvang de laatste nieuwtjes, de lekkere recepten en tips van Eten van een Lekkere Tafel.

test:0
Geinspireerd geraakt en vrijblijvend contact? Klik hier!